
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. I-53-00 
 
 
August 18, 2000 
 
 The following is offered in response to your letter in which you request a formal 
interpretation of Section 1017.2 of the BOCA National Building Code/1996 portion of the 
1999 State Building Code. 
 
Question:  Are two means of egress required, in accordance with Section 1017.2 of the 
BOCA National Building Code/1996 portion of the 1999 State Building Code, in a diesel 
generator room that is 868 square feet in size? 
 
Answer:  No.  Exception #2 of Section 1017.2 applies only to boiler, incinerator and 
furnace rooms.  Although the generators to be installed are similar in that they are fuel-
burning equipment, the intent of the section referenced is only to dictate means of 
egress in the specific rooms listed in the first sentence of the exception.  Had the code 
intended to broaden the scope of applicability, more general terminology would have 
been used.  The number of means of egress required in the generator room is 
determined by Table 1017.2, which indicates that in the scenario you describe, one 
means of egress is code-compliant. 
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