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September 6, 2011 
 
 
The following is in response to your email request for formal interpretation dated 
August 31, 2011.   
 
Question: 
 
Is it permissible to use the venting system calculation from Section 809 of the 
1997 Uniform Mechanical Code? 
 
Answer: 
 
No.  Curently the 2005 State Building Code is adopted in Connecticut, which 
includes the 2003 International Residential Code for venting of appliances for 
one and two family dwellings and town houses and the 2003 International 
Mechanical Code for venting of appliances in buildings other than those listed 
above. 
 
Both codes reference the 1992 edition of the NFPA 31, Section 1-7.2.14 of NFPA 
31 references the 1988 edition of NFPA 211 Standard for Chimneys, Fireplaces, 
Vents and Solid Fuel Burning Appliances where in Section 5.4.2.2  requires a 
connector or manifold serving two or more appliances shall have an effective 
area equivalent to the combined areas of the appliance flue collars or individual 
connectors. See attached. 
 


