
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION   NO.  I-03-12 
 
 
January 23, 2012  
 
 
The following is in response to your request for formal interpretation dated 
January 20, 2012.   
 
Question: 
 
Paragraph 1021.1, of the 2003 International Building Code portion of the 2005 
State Building Code, includes the statement:  “…, and where two or more exits 
are required, not more than one-half of the total number of exits or total exit width 
shall be horizontal exits.” 
 
Is it permissible to install additional doors or doors with width greater than one-
half of the total exit width in the horizontal exit wall provided the additional doors 
or width are not considered additional exits or exit width? 
 
Answer: 
 
Yes, the 2005 State Building Code would not prohibit this. 
 


