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March 16, 2012 
 
 
The following is in response to your request for formal interpretation dated  
March 13, 2012.   
 
Question: 
 
Does Section 1109.2.4, of the 2003 International Building Code portion of the 
2005 State Building Code, only require the additional grab bar within one men’s 
and women’s toilet room per floor? 
 
Answer: 
 
Yes, the above code section states in part that a separate, additional swing grab 
bar shall be provided at a minimum of one accessible toilet location for each 
gender per floor within any nonexempt building. 
 


