
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. I-01-08 
 
February 1, 2008 
 
 The following is offered in response to your January 24, 2008 email to me in 
which you seek an official interpretation of the provisions of Section 1006.3 of the 2003 
International Building Code portion of the 2005 State Building Code as it pertains to 
outdoor bleachers and grandstands. 
 
Question: Is it the intent of the 2005 State Building Code to apply the provisions of 
Section 1006.3 of the 2003 International Building Code to outdoor bleachers and 
grandstands of occupancy classification A-5? 
 
Answer: No. A review of the provisions of Sections 1006.1 and 1006.3 of the 
referenced codes indicates that it is the intent of the code to apply means of egress 
illumination provisions (both normal and emergency) to elements of the means of 
egress within or emanating from a building only. A review of ICC-300-2002, the 
referenced standard for bleachers and grandstands likewise provides no requirements 
for illumination of outdoor bleachers or grandstands. 
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