
Prohibition Against Gambling By Minors 

 

OTB, JAI ALAI AND GREYHOUND RACING:  

• CGS 12-576 PRESENCE OF MINORS AT GAMING ESTABLISHMENTS 

A. ANY PERSON KNOWINGLY PERMITTING A MINOR TO WAGER OR ANY MINOR PLACING A 
WAGER IS GUILTY OF A CLASS A MISDEMEANOR (MAXIMUM FINE OF UP TO $2,000 AND/OR 
UP TO ONE YEAR IMPRISONMENT). 

• NO MINOR SHALL BE PRESENT AT ANY FACILITY OR FRONTON WHEN 
THE GAMING ACTIVITY IS TAKING PLACE. MINORS 16 OR OVER SHALL BE 
FINED NOT MORE THAN $25.00. 

B. ANY PERSON WHO KNOWINGLY PERMITS A MINOR TO BE PRESENT AT ANY FACILITY OR 
FRONTON WHEN THE ACTIVITY IS TAKING PLACE SHALL BE FINED NOT MORE THAN 
$25.00. 

• IF A MINOR IS FOUND AT ANY FACILITY OR FRONTON THE LICENSEE 
SHALL BE FINED NOT MORE THAN $50.00. 

C. THE EXECUTIVE DIRECTOR OF DOSR MAY ISSUE A LICENSE TO A MINOR 16 OR OLDER TO 
WORK AT ANY FACILITY. 

D. THE EXECUTIVE DIRECTOR SHALL NOT PAY ANY CLAIM FOR WINNINGS WHEN CLAIMED 
BY A MINOR. AN ADULT MAY WAGER ON BEHALF OF A MINOR PROVIDED THE MONEY IS 
NOT PROVIDED BY A MINOR FROM FUNDS UNDER THE MINOR’S CONTROL. 

E. A MINOR MAY ENTER INTO PARKING AREAS TO ATTEND AN EVENT WHERE GAMBLING 
ACTIVITIES DO NOT OCCUR. 

LOTTERY 

• CGS 12-813(d)SALE OF LOTTERY TICKETS 

A. NO PERSON SHALL SELL A LOTTERY TICKET TO A MINOR.  NO MINOR SHALL PURCHASE A 
LOTTERY TICKET. MINORS MAY RECEIVE LOTTERY TICKETS AS A GIFT.  ANYONE 
VIOLATING THIS SECTION IS GUILTY OF A CLASS A MISDEMEANOR (MAXIMUM FINE OF UP 
TO $2,000 AND/OR UP TO ONE YEAR IMPRISONMENT). 

 
CHARITABLE GAMES  

• CGS 7-169h(e)SEALED TICKETS 

A. SHALL NOT BE SOLD TO ANY PERSON LESS THAN 18 YEARS OF AGE. 

 
 
 
CGS 7-186a(b)LAS VEGAS NIGHTS 

A. NO PERSON UNDER 18 YEARS OF AGE SHALL PROMOTE, CONDUCT, OPERATE OR WORK AT 
EVENTS FEATURING, OR PLAY, SUCH GAMES. 
 



B. NO SPONSORING ORGANIZATION SHALL PERMIT ANY PERSON UNDER 18 YEARS OF AGE 
TO PROMOTE, CONDUCT, OPERATE OR PLAY SUCH GAMES. 

 
BINGO, BAZAARS AND RAFFLES 

A. NO AGE LIMIT 

 
NATIVE AMERICAN CASINOS 

A. TRIBAL/STATE COMPACT SECTION 3(e) (CLASS III GAMING)  

• NO PERSON UNDER THE MINIMUM AGE FOR PURCHASE OF ALCOHOLIC 
BEVERAGES UNDER THE LAWS OF THE STATE (21 YEARS OF AGE) SHALL BE 
ADMITTED INTO ANY GAMING FACILITY OTHER THAN FACILITIES LIMITED TO 
THE PLAY OF BAZAAR GAMES, NOR BE PERMITTED TO PLACE ANY WAGER, 
DIRECTLY OR INDIRECTLY, OTHER THAN ON BAZAAR GAMES. 

 
BINGO OPERATIONS 

A. MUST BE 18 YEARS OF AGE OR OLDER TO PARTICIPATE OR ATTEND. 


